Memaparkan catatan dengan label Peraduan. Papar semua catatan
Rakyat Malaysia, bersedia dengan troli beli-belah dan lampu suluh kepala Energizer kerana kempen Energizer ‘Shop In The Dark’ dengan kerjasama MYDIN kembali untuk tahun kedua!


Berikutan maklum balas mengujakan daripada kempen Energizer ‘Shop In The Dark’ tahun lalu, Energizer bekerjasama dengan MYDIN sekali lagi untuk menganjurkan Energizer ‘Shop In The Dark’ buat peminat setianya dan pengunjung MYDIN yang bakal merebut hadiah beli-belah bernilai RM3,500!

Tahun lalu, kempen ini merangkumi beberapa siri cabaran Bilik Gelap di pasar raya terpilih MYDIN yang terletak di lima negeri Semenanjung Malaysia – Selangor, Pulau Pinang, Negeri Sembilan dan Johor. Dalam cabaran ini, pengunjung perlu membeli-belah dalam gelap merujuk pada satu senarai dalam tempoh yang ditetapkan, memaparkan betapa berkuasanya bateri Energizer Max yang kini mampu bertahan 8x lebih lama. Peserta dengan markah tertinggi pada setiap siri jelajah kemudiannya dijemput menyertai pusingan akhir kempen Energizer ‘Shop In The Dark’ di MYDIN USJ, Subang Jaya.

Tahun ini, untuk meraih lebih ramai pengunjung dan pengguna Energizer di seluruh negara, Energizer menawarkan tiga cara berbeza untuk menyertai seperti:
  1. Siri jelajah (bermula 5 Mei)
  2. Penyertaan menggunakan surat (bermula 1 April)
  3. Peraduan di Facebook (bermula 1 April)

Siri jelajah Bilik Gelap memperkenalkan satu kelainan bagi realiti maya (VR) yang baru bagi cabaran tahun ini di mana pengunjung akan membeli-belah di dalam gelap menggunakan alat VR. Pengunjung yang berminat untuk menyertai menerusi siri jelajah atau penghantaran borang perlu menyertakan resit pembelian minimum RM10 produk Energizer atau Eveready.

Penyertaan bagi Energizer ‘Shop In The Dark’ bermula 1 April bagi penghantaran borang dan peraduan Facebook. Sepanjang Mei nanti, siri jelajah realiti maya akan diadakan di empat rangkaian terpilih MYDIN terletak di empat negeri di Semenanjung Malaysia – Selangor, Pulau Pinang, Negeri Sembilan dan Johor.

Empat pemenang daripada cabaran siri jelajah ini, lima pemenang daripada peserta borang dan satu pemenang daripada peraduan Facebook akan memenangi sesi beli-belah selama lapan minit bernilai sehingga RM3,500 sewaktu pertandingan akhir yang akan diadakan di MYDIN USJ, Subang Jaya pada tarikh yang bakal diumumkan.

Untuk maklumat lanjut mengenai cara penyertaan dan peraturan peraduan bagi Energizer ‘Shop In The Dark’ ini, orang ramai digalakkan untuk melayari https://www.facebook.com/EnergizerMY/.





VITAGEN minuman susu kultur No. 1 di Malaysia, adalah penaja bersama musim ke-13 Akademi Fantasia, AF 2016. VITAGEN kini bekerjasama dengan supermarket Giant & MYDIN untuk membawa pelanggan mereka 'Pengalaman Red Carpet' VITAGEN Akademi Fantasia.


VITAGEN Akademi Fantasia 'Pengalaman Red Carpet' adalah sekali dalam pengalaman seumur hidup di mana dua pemenang bertuah, masing-masing satu dari Giant & MYDIN, dan rakan-rakan mereka akan dapat menghadiri AF Finale sebagai tetamu VIP, berjalan di permaidani merah semasa ketibaan, dan menikmati 'Meet & Greet' eksklusif dengan khas photo-peluang dengan pemenang AF2016 pada sidang akhbar selepas konsert. Lebih bukti bahawa berikutan naluri usus anda untuk VITAGEN, benar-benar tidak membayar!

Hadiah pengalaman glamor adalah ganjaran untuk peminum VITAGEN lama, yang juga pelanggan setia Giant & MYDIN. Pertandingan, yang berlangsung dari 15 Ogos hingga 25 September 2016 bertujuan untuk mencari pencinta VITAGEN yang paling berbakat dan kreatif dari kedua-dua peruncit, kerana mereka tali pinggang daripada versi mereka lagu Akademi Fantasia 'Menuju Puncak' dengan lirik disesuaikan, semua semasa menggunakan botol VITAGEN mereka sebagai mikrofon.


Untuk mengambil bahagian, peminat VITAGEN dan Akademi Fantasia, perlu untuk menuju ke Giant atau MYDIN terdekat mereka dan membeli dua jalur minuman usus yang sihat kegemaran mereka, merakamkan aktiviti menyanyi korus, dan menyiarkan video tersebut ke Facebook sama ada mereka, atau akaun-akaun Instagram dengan hashtags #VITAGENAF2016 dan memuat #GIANT atau #MYDIN untuk menunjukkan di mana mereka membuat pembelian mereka. Butiran pertandingan boleh didapati di www.facebook.com/VITAGENMalaysia.

VITAGEN adalah memperjuangkan Baik Gut Kesedaran Kesihatan, menggalakkan usus yang sihat melalui pendekatan lima langkah pengambilan minuman susu kultur aktif secara langsung, berjalan sekurang-kurangnya 30 minit setiap hari, mengambil 3-5 hidangan serat daripada buah-buahan dan sayur-sayuran, tidur yang cukup sekurang-kurangnya tujuh hingga lapan jam sehari dan mengambil masa untuk berehat. 


Pelanggan Giant adalah pengikut setia Akademi Fantasia, pertandingan Pengalaman VITAGEN Red Carpet akan memberikan mereka peluang untuk menjadi tetamu VIP pada pameran akhir Akademi Fantasia. Terima kasih kepada Vitagen untuk membuat ini mungkin untuk pelanggan kreatif kami. Jadi, ingat untuk menggunakan #giant hashtag apabila anda menyerahkan lagu anda 'Menuju Puncak'.

Mereka yang berminat boleh melawat https://www.facebook.com/VITAGENMalaysia untuk maklumat lanjut Untuk maklumat lanjut mengenai kempen Kesedaran Kesihatan Gut Baik, kepala di atas untuk www.vitagen.com.my atau menjadi peminat VITAGEN Malaysia untuk mengikuti usus kesihatan dan kecergasan -sy peserta AF2016 ini kegemaran anda.





Bersempena dengan sambutan Hari Raya Aidilfitri pada tahun 2015, EFG buat julung kalinya akan menambah 'havoc' suasana raya anda dengan GIVEAWAY EFG MEGA RAYA 2015 RM3100.

Istimewanya, GIVEAWAY EFG MEGA RAYA ini turut menyediakan hadiah lumayan buat pemenang SEO yang berjaya menempatkan halaman web peserta di kedudukan teratas dalam senarai engine carian Google Malaysia (Google.com.my) menggunakan kata carian "Giveaway EFG Mega Raya".

Melalui giveaway ini, para peserta berpeluang untuk saling kenal-mengenali, seterusnya mengeratkan silaturrahim sesama blogger dalam meraikan hari raya pada tahun ini.

giveaway efg mega raya 2015

{ Click banner di atas untuk sertai }

Hadiah :

SEO

RM300 x 1 pemenang
RM200 x 1 pemenang

RM100 x 1 pemenang

RM100 Cash x 25 pemenang

Mula : 10 Jun 2015 | Tamat :9 Julai 2015


Syarat-syarat wajib :

1. Tulis entry yang bertajuk GIVEAWAY EFG MEGA RAYA 2015 RM3100

2. Follow blog sponsor

4. Follow Instagram

5. Add facebook
6. Follow G+
7. Like facebook page
Helenz Signature Official
K.Rogers Butter Cookies by Zida dan Arif
Exchangefeedgroup
irrayyan.com Official FB
Arzmoha
Nik Ainaa
Amy Si Gadis Weird
Rahim Aim Channel

AIN Dramatic Uniq Blog

ShamieraOsment.com
CikGu NoraZimah
YanieYusuf
syirasophie.blogspot.com
Chenta Hati Saya
Diari Jejaka Hangat
Kumahuitu.blogspot.com
Official Pages "Qaseh Ku"
Shahira's blog
Akif Imtiyaz Official Blog
Isolabellaz
Eny Abdullah Cooking & Photography
PowergolD.BiZ
Papaglamz
MMD One Stop Centre
P.C.L
Blog BingkisanHati
Cikk mimin mera
Shaklee House Pantai TIMUR
Zulls Grill N Spices
Nota Purba
Nukilan Reena
Mia Zain
Kanvaskehidupanku
Mommy Yoorin
Sayidahnapisahdotcom
safuraonlinediary
Anajingga
Bicara Mummy
Aku Penghibur [dot] com
SIpanjangkata Likers



GIVEAWAY EFG MEGA RAYA 2015 RM3100

di sponsor oleh

Madeena Skincare by Helenz Signature Sponsor Giveaway EFG Exchange Feed Group Mega Raya 2015
Madeena Skincare by Helenz Signature
dan




EFG MENGUCAPKAN SELAMAT MENYAMBUT BULAN RAMADHAN ALMUBARAK

Giveaway Cuti Sekolah by JiwarOsak.Com
Mari Sertai Giveaway Cuti Sekolah By JiwarOsak.Com


Hadiah Terkumpul
Cash : RM 390
Topup : RM 195
Barangan : Tudung Pashmina x 1, Shawl x 2, Novel Sanctuaria x 1, Tudung Aidijuma x 1, Bantal Handmade x 2

Terima Kasih kepada Sponser

AbgferOz | MahaMahu | Yanty Lee | Afzal Sukasuki | Mawar Biru | Cik Pjaz | Ieta Mat Sa’ad | Mohamad Nasir | Yan Saflina | UmmiMama |Mohd Noor Shawal | Dila KazUha | Doktor Pemasaran | Helmi Julia | Nadia Johari | Suzlin Azreena Nordin| Nurul Syarafina II | Khaty Aiman| KyLe Kesha | Cik Yaya | Putery Memory | Edo Hayra | Delima Zamrud | Karen Nisa 

Untuk menyertai Giveaway Cuti Sekolah anda boleh klik Banner atau SILA LIHAT SINI
Anugerah Blogger 2014 EH! adalah satu lagi platform mencari personaliti blogger fesyen di Malaysia. Mencari idea dan pendapat yang segar daripada mereka yg memang gemar kepada dunai fesyen. Dengan langkah mudah permulaan untuk enjadi ikon blogger fesyen di Malaysia. Kini Anugerah Blogger 2014 EH! boleh di sertai oleh semua pengiat fesyen di Malaysia.


Melalui terma dan syarat pertandingan ini terbuka kepada semua penulis blog perempuan berumur 16 tahun & ke atas yang tinggal di Malaysia, yang telah secara aktif menulis blog sekurang-kurangnya sejak enam bulan lalu. Keputusan hakim adalah muktamad dan EH! berhak untuk menolak atau membatalkan penyertaan yang tidak lengkap. Sebarang surat-menyurat tidak akan dilayan. 

Daftar diri anda di sini http://eh.bloggeraward.my sebelum tarikh tamat pada 30 April 2014. Hanya dua langkah mudah untuk anda layak menyertai pertandingan ini. Serla bakat fesyen dan anda akan menjadi idola kepada semua pembaca. Hadiah yg di sediakan cukup lumayan kepada mereka yg bertuah.

Hadiah Utama:

    Muncul di dua halaman Majalah EH! Isu September 2014
    Wang tunai bernilai RM 2,000
    Baucar GUESS bernilai RM 2,000
    Lencana anugerah untuk dipaparkan di blog pemenang

Hadiah Top 3:

    Wang tunai bernilai RM500
    Baucar GUESS bernilai RM1,000
    Lencana anugerah untuk dipaparkan di blog pemenang

4 x Hadiah Saguhati:

    Baucar GUESS bernilai RM500

5 x pengundi bertuah:

    Baucar GUESS bernilai RM500







Tips untuk tingkatkan SEO dan juga Alexa blog anda. Ni penting kerana ramai org sibuk mengejar semua itu untuk meningkatkan rangking blog masing2. Tapi tahu anda bagaimana untuk tingkatkan rangking itu dengan cara mudah. Tu lah org kata ping blog, so salah satu cara untuk ping blog paling berkesan dan paling mudah adalah buat ping di PINGJE.ORG.

http://www.pingje.org

Satu lagi tools ping yg boleh di guna pakai untuk kita meningkatkan rangking dan pembaca blog anda. Setiap kali anda ping artikel blog anda di PINGJE.ORG maka beratus lah org dpt membaca artikel anda dengan cepat dan mudah. Ini kerana konsep dalam PINGJE.ORG adalah berkongsi link dengan rakan2 lain yg juga turut ping di situ. So secara langsung ia dapat memberikan peningkatan trafik ke blog anda dan juga meningkatkan SEO dan Alexa anda.


Yang peling best sebenarnya adalah PINGJE.ORG telah menganjurkan satu contest khas buat pertama kali untuk semua pengguna tools ping mereka. Contest yang masih lagi berlangsung sehingga 23 Jan 2014 ini paling mudah dan senang nak sertai. Hanya perlu buat artikel ringkas dan juga ikuti syarat2 yang di berikan. Nak tahu syarat senang sahaja klik banner yang di sediakan di bawah ini.

http://www.pingje.org/static/1st-give-away-by-pingje-org/

Hadiah yang di tawarkan juga cukup lumayan memang hebat dan lebat lah. Kalau menang memang bertuah harap2 MahaGosip dapat menang salah satu hadiah lumayan ini. Ada 36 hadiah untuk di menang kepada sesiapa yg sertai contest ini so peluang nak dpt hadiah cukup lumayan. Senarai hadiah mcm yg ada kat bawah ni lumayan...

SENARAI HADIAH-HADIAHNYA:
1) Lotion 10pcs bernilai rm20+Lipbalm 10pcs bernilai rm20 Untuk 10 pemenang
2) 1 Naked2 Palette by Urban Decay  bernilai rm50 dan 1 dodora bb cream bernilai bernilai rm40 Untuk 2 pemenang
3)  Wang tunai rm50+cawan jenama pingje.org Untuk 2 pemenang
4)  Wang tunai rm50 Untuk 2 pemenang
5) Wang tunai rm50 Untuk 1 pemenang
6) Wang cash  rm30 Untuk 1 pemenang
7) Wang tunai rm20 Untuk 1 pemenang
8) Seutas jam tangan automatik bernilai rm165 Untuk 1 pemenang
9) 1 Bantal love berharga rm50 Untuk 1 pemenang
10)  2 Paket kopi kesihatan bernilai (niqmat 69) bernilai rm34 Untuk 1 pemenang
11) Sebotol vitamin b complex bernilai rm43 Untuk 1 pemenang dan sebotol vitamin zink bernilai rm27 Untuk 1 pemenang
12) 1 DVD(any story) bernilai rm20 Untuk 1 pemenang
13) Seutas gelang bernilai rm15 Untuk 1 pemenang
14) Top up rm20 Untuk 5 pemenang
15)  Top up rm10 Untuk 2 pemenang
16 ) 3 Domain  bernilai rm105 Untuk 3 pemenang


Apa lagi sertai sekarang mudah sahaja klik banner yang di sediakan di atas ini untuk anda memenangi hadiah2 lumayan ini.Tarikh tutup adalah 23 Jan 2014 cepat... cepat... cepat.... follow http://ohpingblog.com