Memaparkan catatan dengan label Dato' Sri Siti Nurhaliza. Papar semua catatan
Jarang kita dapat lihat artis dari 3 buah negara bregabung dalam stu lagu. Kalau ada pun mungkin kadang-kadang jer. Tapi kali ini Dato' Sri Siti Nurhaliza dari Malaysia, Nissa Sabyan dari Indonesia dan Taufik Batisah dari Singapura muncul dengan gandingan melalui lagu Ikhlas. Projek ini telah lama dirancang dan siap sepenuhnya masa bulan Ramadhan yang lalu.


Tapi ia sudah mula dimuat turun di laman Youtube pada raya kedua. Kini muzik video itu telah mendapat lebih daripada 600ribu tontonan dan akan terus meningkat apabila mendapat tontonan peminat 3 selebriti ini daripada 3 buah negara. Ternyata ramai yang memuji kehebatan gabungan ini dan meninggalkan komen yang memberangsangkan.


Lagu hasil dari idea dan kreativiti 3 orang komposer hebat iaitu John Jeevas, Ikhwan Fatanna & Omar K. Video klip ini telah dirakamkan di Taman UPM Serdang. Kalau dengar pada bait-bait lirik ini membuat kita insaf dan ikhlas kepada kurnia dari yang Maha Esa.

Lirik :

Nissa : Sedingin salju
            Selembut bayu
            Menenangkan hatiku
Taufik: Cahaya malam
            Terangi alam
            Memuji kebesaran
Siti : Saat gembira
        Hari bahagia
        Nikmat disyukuri bersama
        Tabah berdoa
        Mohon afwahNya
        Moga dirahmati semua

Pelita hati yang terbuka
Sahut kemenangan akhirnya
Setelah ku harungi dugaanNya
Ikhlaskan jiwa dan setia
Ku laung namaNya dengan cinta
Bergema keagungan di dunia

Taufik : Gema suara
             Syahdu irama
             mewarna suasana
Nissa :  Lautan rindu
             Berombak pilu
             Membawaku padamu

Siti :  Saat gembira
          Hari bahagia
          Nikmat syukuri bersama
          Tabah berdoa
          Mohon afwahNya
          Moga dirahmati semua

Chorus 

Pelita hati yang terbuka
Sahut kemenangan akhirnya
Setelah ku harungi dugaanNya
Ikhlaskan jiwa dan setia
Ku laung namaNya dengan cinta
Bergema keagungan di dunia

Bridge 
Ku yakin akan ada hikmah
Di sebalik segala resah
Ku besyukur atas nikmatMu Yang Esa

Chorus

Kalau sambil nak tidur dengar lagu ni memang rasa sangat mendayu dengan kemerduan suara Biduanita Malaysia Dato' Sri Siti Nurhaliza dimantapkan lagi dengan kelunakan suara Nissa Sabyan serta Taufik Batisah. Satu gandingan yang menjadi dan sangat dinantikan. Moga kerjasama ini dapat diteruskan dengan banyak lagi artis lain agar ukhwah antara 3 negara terus terjalin Tahniah semua.








2 Mac 2019 adalah menjadi tarikh keramat buat biduanita negara Dato Seri Siti Nurhaliza apabila berlangsungnya konsert jelajah 'Siti Nurhaliza On Tour' di Singapura. Dianggarkan sekitar 4,500 peminat membanjiri dewan Singapore Expo pada malam tersebut. 


Satu kelainan bagi konsert di Singapura kali ini ialah, para peminat dipelawa menyertai peraduan menyanyi lagu-lagu beliau di Instagram demi merebut peluang keemasan bertemu empat mata dengan penyanyi kesayangan mereka ini. 10 orang peminat yang membeli tiket, yang muat naik video menyanyi bertuah dipilih untuk berada di belakang pentas bersama dengan bintang kesayangan merek tersebut.


Pada malam konsert Dato’ Sri Siti Nurhaliza muncul di atas pentas dengan dendangan lagu-lagu irama Melayu yang sehingga kini masih relevan dan diminati ramai! Tokti kelihatan sungguh ayu dan manis memperagakan busana ala-ala srikandi yang berwarna kuning keramat. Beliau juga rancak berdansa kepada lagu-lagu yang dinyanyikan! Ikonik!


Selepas segmen tradisional, Siti menyanyikan lagu-lagu jiwang yang disukai ramai. Katanya, orang memang suka akan lagu jiwang! Beliau juga kelihatan sempat beramah mesra dan bercanda dengan peminat-peminat, itulah yang membuatnya menjadi idola ramai. 


Tema seterusnya merupakan “chorus medley” album terbaiknya yang bertajuk Transkripsi. Lirik lagu terpancar di skrin agar peminat boleh ikut serta berkaraoke bersama-sama. Suara Siti tetap merdu dan lunak, mengubat rindu peminat. Semasa menendangkan lagu irama pop seperti Siti Situ Sana Sini, Indah Percintaan dan Engkau Bagaikan Permata bersama penari-penari  di atas pentas.


Barisana penaja pada malam tersebut seperti busana direka khas dari Rizman Ruzaini Creations, Qudyn dan Jovian Mandagie Couture. Manakal solekan dari Epie Temerloh Fan Club. Jumpa anda di Kuala Lumpur pula pada 16 Mac ini untuk konsert terakhir jelajah negara Asia Tenggara. Kemudian kat Royal Albert London pula bulan April nanti. 








Setelah lebih daripada 10 tahun penyanyi No. 1 negara Dato Sri Siti Nurhaliza tidak tampil dengan konsert berskala besar di negara jiran ini. Kini akhirnya memberi kepuasa kepada lebih daripada 3,000 orang peminat setia beliau di Indonesia melalui konsert Siti Nurhaliza On Tour 2019. Konsert yang berjaya pada malam hari Khamis yang lepas berlangsung lebih kurang 2 jam setengah di Istora Senayan Jakarta


Segmen pertama konsert Siti dimulakan dengan lagu-lagu tradisional seperti Badarsila, Joget Berhibur, Joget Kasih Tak Sudah dan Nirmala. Lagu-lagi ini merupakan ‘penghubung’ bagi Indonesia dan Malaysia, kata Siti.



Bagi Siti, irama lagu Melayu dapat menyatukan Indonesia dengan negara berjiran lain melalui muzik. Jelajahnya kali ini menterjemahkan perjalanan muzik beliau yang mengimbas memori dan kenangan sejak awal kariernya pada awal 90-an. Konsert itu turut menampilkan penyanyi kegemaran rakyat tempatan, Tulus sebagai artis jemputan yang berduet menerusi lagu Seindah Biasa.



Diantara lagu-lagu lain yang dinyanyikan Siti termasuk Biarlah Rahsia, Percayalah, Bukan Cinta Biasa, Indah Percintaan, Anta Permana dan banyak lagi. Lokasi seterusnya bagi jelajah kali ini adalah Singapura pada 2 Mac dan Kuala Lumpur pada 16 Mac.


Bukan sekadar tiga negara Asia, tetapi penyanyi berusia 40 tahun itu juga akan kembali ke Royal Albert Hall, London buat kali kedua pada 22 April ini. Pada malam tersebut busana yang dikenakan oleh Siti di reka khas oleh Rizman Ruzaini Creations serta solekan khas dari Epie Temerloh Fan Club. Tahniah kepada semua crew produksi disebalik tabir yang telah menjayakan konsert ini. 







Dah lama kita tidak menyaksikan konsert besar-besara Queen of Pop Malaysia, Dato' Sri Siti Nurhaliza setelah kejayaan konsert tour beliau pada tahun 2001. Kini beliau kembali lagi dalam perjalanan muzik yang meraikan lebih daripada dua puluh tahun penuh gemilang. Masa untuk pengalaman suara, muzik, dan legenda dalam konsert yang terbesar.


Konsert tour kali ini bertajuk "DATO' SRI SITI NURHALIZA ON TOUR", menerangkan tentang perjalanan diri beliau sendiri. Perjalanan muzikal yang akan membawa anda ke bawah laluan memori, dengan melanda selepas melanda, diatur semula untuk membuat hatimu melompat memukul dan pasti akan membuat anda berdiri.

Setiap segmen pertunjukan akan menampilkan yang terbaik dari yang terbaik; Segmen Etnik, Ballads, Carta Toppers dan segmen Unplugged ~ Semua muzik yang dihasilkan dan diatur semula oleh muzik extraordinaire, Aubrey Suwito dengan band All-Starnya. Aubrey telah memilih kumpulan pemuzik bintang ini, beberapa yang datang dari New York City serta creme de la creme pemuzik Malaysia yang telah bersama Siti sejak permulaan kerjayanya.

Konsert ini juga akan memaparkan penyanyi lelaki Indonesia iaitu Tulus. Gabungan kedua-dua suara yang luar biasa itu pasti ajaib. Tulus akan menjadi penyanyi untuk lawatan itu, melaksanakan lagu-lagu hitnya yang tidak boleh dilewatkan oleh mana-mana peminatnya yang mati. Siapa tahu, anda mungkin menyaksikan duet hit baru, sebelum dilepaskan.

Bercakap tentang siaran, ciri khas lawatan ini; Dokumentari Filem yang akan dikeluarkan pada skrin perak. Dokumentari ini akan membawa anda ke belakang tabir pelancongan terbesar di Malaysia, Queen of Pop. Dari juggling antara bursing anak sulungnya untuk tampil di tempat yang berprestij dan ironis. Tonton bagaimana mogul ini mengekalkan warisannya.

Jangan terlepas peluang untuk menjadi sebahagian daripada sejarah dalam pembuatan. #SitinurhalizaOnTour.


Terdapat pakej Meet & Greet khas untuk peminat Dato 'Sri Siti Nurhaliza. Tiket Meet & Greet memberi anda peluang untuk mendekat dan peribadi dengan Dato 'Sri Siti Nurhaliza sehari selepas konsertnya. Sesi Meet & Greet akan diadakan pada 17 Mac pada pukul 11 ​​pagi. Jangan ketinggalan peluang keemasan ini.

Peminat juga boleh membeli merchandise edisi terhad khas di tempat konsert.

"DATO 'SRI SITI NURHALIZA ON TOUR", dianjurkan oleh Shiraz Projects Sdn Bhd. Tiket untuk konsert ini boleh didapati di www.myticket.asia dari 28 Disember 2018. Untuk maklumat lanjut sila layari https://www.facebook.com/shirazprojects atau hubungi talian 0122560082.