18 Warriors ke Battle untuk Takhta Kejuaraan MIMMA3 Di Stadium Putra Bukit Jalil | Dunia Penuh Gosip

18 Warriors ke Battle untuk Takhta Kejuaraan MIMMA3 Di Stadium Putra Bukit Jalil

Acara sukan yang paling electrifying di Malaysia kembali untuk ansuran ke-3 ini 10 Okt 2015 di Stadium Putra Bukit Jalil, yang menampilkan 13-serangan bakat bertarung ia keluar untuk emas, Tune Talk Invasion MMA Malaysia kejohanan tali pinggang tajuk. Satu harta Tune Talk, Musim Penjajahan Malaysia 3 Grand Final adalah kesimpulan yang Mixed Martial Arts (MMA) kejohanan kebangsaan tahun panjang dengan Pride Wanita dan Pride Luar Negeri sebagai bahagian yang baru ditambah kepada tujuh (7) kategori berat badan yang sedia ada.


Penjajahan MMA Malaysia (MIMMA) diasaskan oleh Tune Talk CEO Jason Lo serta Menteri Belia dan Sukan YB Khairy Jamaluddin kembali pada tahun 2013 berikutan kejayaan mereka dalam bola sepak MyTeam rancangan TV realiti. Jason adalah peminat MMA tetapi menyedari tidak ada satu platform pembangunan bakat untuk mempunyai platform pertumbuhan atlet yang betul, dengan itu, MIMMA Musim 1 telah dilancarkan pada tahun 2013. Pada musim 2, semua orang terpesona dengan rekod dipecahkan dan set penanda aras, melambung kualiti pejuang dan peristiwa-peristiwa perjuangan ke tahap yang tidak disangka. Sekarang kerana MIMMA kepala ke peringkat akhir untuk musim ke-3, sejarah akan ditulis sekali lagi, dengan baka quintessential amatur MMA Juara-Juara, dengan beberapa telah meneruskan untuk bersaing secara profesional membawa kebanggaan kembali ke Malaysia.


Kejohanan MIMMA Bouts memaparkan sejumlah sembilan (9) electrifying perlawanan:

Pride Wanita:
Felicia Yunus VS Joanna Yap

Berat berat:
Darren Low (C) VS Niker Tan

Gelaran:
Seah Zhang Yu (C) VS Dhiaaul Amal

Middleweight:
Muhammad Syafiq Jamaludeen VS Muhd ​​Meeraj Omar

Pride asing:
A Karadech Seesombat VS Ahmadjon Karimov

Ringan:
Muhammad Hasrul (C) VS Jace Law

Bantamweight:
Effendy B Kalai VS Tee Jac Yoe

Bulu:
Hafizul Hakim VS Muhammad Aiman

Welterweight:
Gino Tan VS Melvin Kho


Daripada tujuh juara bertahan Musim 2, tiga akan mempertahankan gelaran mereka. Darren Low, Seah Zhang Yu dan anggota polis Muhammad Hasrul telah menetapkan standard yang tinggi untuk mengikuti apabila mereka telah dinobatkan gelaran Juara MIMMA pada bulan Oktober 2014, yang diperolehi kemudian sebagai yang terbaik pejuang semua-Malaysia di bahagian badan masing-masing. Juara bertahan lain telah dikosongkan tempat mereka dalam MIMMA untuk kerjaya profesional MMA, sekali gus memenuhi matlamat utama platform pembangunan bakat MIMMA ini.

Dua bahagian baru ditambah dalam MIMMA Musim 3 adalah Bahagian Wanita dan juga bahagian Pride Luar Negeri. Buat pertama kali dalam sejarah MIMMA, ada satu bahagian khusus untuk MMA wanita (WMMA) bagi pahlawan wanita muda Malaysia. MIMMA juga telah menyedari banyak bakat dalam bakat asing yang berpangkalan di seluruh Malaysia dengan itu Pride Luar diwujudkan bagi membolehkan bakat lapar untuk menjadi sebahagian daripada memecah rekod ini acara sukan pertempuran.

Malaysia Invasion MMA Musim 3 Grand Final akan diadakan semasa Minggu Sukan Negara di Stadium Putra Stadium Bukit Jalil pada 10 Oktober 2015. Terdapat juga ONE X MIMMA MULTIPASS didapati dengan peminat yang mahu menangkap kedua-dua MIMMA dan SATU FC dengan tindakan diisi hujung minggu MMA. MIMMA3 Grand Final tiket boleh didapati di AirAsia RedTix bermula dari RM40.00 manakala MULTIPASS bermula pada RM77.20. Buat pertama kali dalam sejarah MIMMA 3 Grand Final akan ditayangkan secara langsung di rangkaian percuma; RTM 1 (Astro Ch101). Ia juga akan disiarkan secara langsung di www.malaysianinvasion.com.

0 comments: