'Crush' Kerjasama Yuna Dan Penyanyi Popular Usher Mula Mendapat Tempat | Dunia Penuh Gosip

'Crush' Kerjasama Yuna Dan Penyanyi Popular Usher Mula Mendapat Tempat

Yuna yang kini telah beberapa tahun berada di Amerika berusaha untuk mengembangkan career nyanyian beliau. Selepas beberapa album dan kini Yuna kembali lagi dengan satu single baru berjudul "Crush". Apa yang lebih menarik tentang single ini adalah kolaborasi antara Yuna dan juga penyanyi Pop popular di Amerika sapa lagi kalau bukan Usher


Lagu ini tidak mencabar vokal kedua2 penyanyi ini, namun mempunyai kelembutan dalam melodi dan rentak yang dihasilkan. Seperti semua tahu Usher adalah penyanyi pop yang suka lagu rancak dan yang membuat semua orang menari. Namun lagu ini lebih santai dan relax tapi jelas vokal Usher bersama Yuna serasi. Lagu ini boleh di dengarkan di audiomack tapi masih belum berada di Youtube.


Menurut Yuna lagu ini dicipta untuk album baru beliau pada masa itu namun masih tiada siapa lagi artis yang difikirkan sesuai untuk berduet bersamanya. Tapi setelah berjumpa dengan Usher beliau mencuba dengan menghantar lagu ini kepadanya. Berita baik apabila Usher membalas email dengan rakaman lagu ini yang telah siap dirakamkan Usher. 

Sebelum ini Yuna yang popular dengan lagu 'Rescue' telah keluar dengan beberapa lagu juga kolaborasi dengan barisan artis popular seperti G-Eazy feat Yuna utk lagu Lights & CameraOwl City duet Yuna melalui lagu OST filem animasi The Croods lagu bertajuk Shine Your Way. Diharapkan dengan perkembangan baik ini akan mengukuhkan lagi nama dan career penyanyi kelahiran Kedah ini di negara Uncle Sam itu.

0 comments: