Pusat Perubatan ParkCity Mengingatkan Rakyat Malaysia Menjaga Hati Mereka | Dunia Penuh Gosip

Pusat Perubatan ParkCity Mengingatkan Rakyat Malaysia Menjaga Hati Mereka

Oleh kerana penyakit kardiovaskular terus menjadi penyebab utama kematian di negara ini, Pusat Perubatan ParkCity (PMC) akan berusaha meningkatkan kesedaran di kalangan rakyat Malaysia mengenai pentingnya kesihatan jantung. Bersempena dengan Hari Jantung Sedunia, rumah sakit ini mempamerkan replika organ vital 26 kaki, yang dapat dilalui oleh orang ramai untuk mendapatkan pengalaman yang sungguh mengasyikkan.Hati mega adalah sebahagian daripada Kempen Jantung Sihat PMC yang sedang berlangsung tahun ini yang dilancarkan dengan kerjasama syarikat kesihatan Viatris. Kempen ini berakhir pada 30 September 2021.
 
Ch'ng Lin Ling, Ketua Pegawai Eksekutif PMC, mengatakan, "Penyakit kardiovaskular tidak membezakan usia atau jantina. Dengan banyak yang didiagnosis pada usia yang lebih muda, kempen 'A Hearty Deal' kami bertujuan untuk mendorong orang ramai untuk mengawasi kesihatan jantung mereka dan menyedari bagaimana faktor risiko tingkah laku, sosial, persekitaran dan biologi dapat menyumbang kepada perkembangan penyakit. Kami juga gembira dapat bekerjasama dengan Viatris tahun ini. Hati mega memungkinkan pengalaman taktil untuk membantu orang lebih memahami bagaimana organ berfungsi dan berusaha untuk tetap sihat, terutama pada masa-masa yang mencabar ini. "
 
Terletak di lobi hospital, pengunjung dapat berjalan-jalan dengan berpandukan replika organ penting untuk memahami bagaimana jantung manusia terus berdetak. Hati mega akan dipamerkan hingga 11 September 2021.Dengan pasukan doktor dan kakitangan yang diberi vaksin sepenuhnya, PMC terus mematuhi pematuhan ketat terhadap Prosedur Operasi Standard Kementerian Kesihatan untuk memastikan keselamatan pesakit, orang awam, doktor dan kakitangan di premisnya.
 
15 pesakit pertama yang mendaftar untuk pakej penjagaan kesihatan jantung khas PMC bulan ini akan menerima ujian tekanan percuma. Untuk maklumat lebih lanjut mengenai kempen Jantung Sihat, seseorang boleh menghubungi Careline 24 jam di 03 5639 1212. Sebagai alternatif, seseorang boleh menghantar e-mel ke health@rsdhealth.com atau melayari laman web di www.parkcitymedicalcentre.com.0 comments: