Memaparkan catatan dengan label Lirik Lagu. Papar semua catatan
Kepada anda yang memang suka menyanyi dan juga suka cover lagu artis baru ini apa kata cuba untuk mencabar diri menyanyikan lagu terbaru daripada kumpulan Demeises Band yang bertajuk '1000 Tahun' ini. Lagu baru ini telah ada video muzik rasmi di laman Youtube boleh tonton terus di sana. Lagu ini ciptaan sepenuhnya komposer popular iaitu Benk.


Saya telah mencabar diri untuk mencuba menyampaikan lagi ini. Walaupun nampak macam mudah sahaja tapi lagu ini penuh dengan emosi dan memerlukan kita menghayati dan juga kawalan vokal supaya tak sumbang dan pitch lari hehehe. Tapi saya juga sebagai penyanyi amatur baru pertama kali cuba sila kecam ok wakakakaka.




Anda boleh dapatkan lirik penuh lagu 1000 Tahun ini di blog Mahamahu. Cover lagu ni sampai habis sepanjang lebih kurang 4 minit lebih lagu ni. Paling penting part tinggi tu mampu ke nak tarik hehehehe. Anda juga boleh aktifkan nada pemanggil lagu terbaru dari Demeises Band seperti di bawah ini :-

1000 Tahun (Demeises)»»
Maxis CallerRingtones -- Dial *131*615980# tekan Call/Hantar
DiGi CallerTunes -- Dial *233*1350714# tekan Hantar/Call
Celcom CallMeTones -- Dial *323*313555# tekan Call/Hantar
U Mobile ColourTones -- Taip CRM 8498649 dan hantar ke 28383

Chorus»»
Maxis CallerRingtones -- Dial *131*615981# tekan Call/Hantar
DiGi CallerTunes -- Dial *233*1350715# tekan Hantar/Call
Celcom CallMeTones -- Dial *323*313556# tekan Call/Hantar
U Mobile ColourTones -- Taip CRM 8498650 dan hantar ke 28383

Verse»»
Maxis CallerRingtones -- Dial *131*615982# tekan Call/Hantar
DiGi CallerTunes -- Dial *233*1350716# tekan Hantar/Call
Celcom CallMeTones -- Dial *323*313557# tekan Call/Hantar
U Mobile ColourTones -- Taip CRM 8498651 dan hantar ke 28383

Terbitan : Insictech Musicland Sdn Bhd
Album : Demeises - 1000 Tahun    

Maklumat lanjut info lagu dan detail boleh layari :- 

Online Music Store: http://www.i-musicland.com/

Dapatkan lagu terbaru ini di semua platform digital yang ada :-

Tahniah kepada penyanyi No. 1 negara setelah kelahiran anak beliau makin murah rezeki dan menyanyi makin sedap dan mantap. Ini terbukti melalui lagu terbaru beliau iaitu Anta Permana. Lagu dan lirik ciptaan oleh Heal Husaini dan Ezra Kong. Sebab tu kalau korang dengar betul-betul lagu ini guna earphone ada sedikit bit muzik daripada lagu popular Heal iaitu Hajat.


Namun bagi saya lagu ini sangat dinantikan dan sangat begitu unik kerana menggabungkan banyak eliment dalam sebuah karya agung. Kalau perasan ada cantuman antara rentak pop, tradisional dan juga instrumental. Satu yang sangat dinantikan bagi peminat Dato' Sri Siti Nurhaliza seluruh Asia Tenggara.

Saksikan muzik video rasmi yang diarahkan oleh Rifaiee Omar tak silap ni pengarah muda yang sebelum ni mengarahkan video muzik Alyah.


Agak mengecewakan kerana ramai yang komen kurang suka dan tak kurang juga yang mengkritik untuk muzik video ini tapi tetap puji untuk nyanyian Tok Ti yang memukau. Lirik penuh lagu Anta Permana yang membawa maksud tidak terkira atau infiniti. 

Bicara minda
dendangan hati
Jiwa dan raga yang melengkapi
Bagaikan~ bagaikan hangat mentari
cinta yang sejati

Jauh di mata dekat di hati
jika dirindu jangan curangi
Ke mana~ ke mana kan terbawa pergi
Terduga diuji

*Chorus

Oh bila tersedar semuanya
Sempadan ilusi

Andai bintang kan tak lagi berseri
Janji kasih yang takkan terkhianati
Andai habis nafasku yang terakhir
Masih ku cinta
kerna ku pasti
Kau tiada pengganti

Sedangkan lidah tergigit jua
inikan pula cinta manusia
Melayang~ melayang
dibawa pawana
iringi cintamu

Ulang Chorus*

Biar dikenang budi kasih dan sayang
Biar~ Biarkan cinta ANTA PERMANA






Kalau sebut tajuk lagu "Sudah Ku Tahu" pasti ramai orang dapat meneka sapa penyanyi lagu ini. Kumpulan Projektor Band mula mencipta populariti selepas lagu ini mendapat perhatian peminat muzik tempatan. Lagu ini mula didendangkan di semua corong radio dan juga telah menjadi rebut anramai orang untuk dinyanyikan secara karaoke dalam applikasi SMULE.


Sebelum ini artis seperti Khai Bahar, Siti Nordiana juga turut menyanyikan lagu ini yang boleh ditonton di Youtube. Juga official lirik video untuk lagu ini telah mendapat tontonan lebih dari 9 juta views sejak ia mula dimuat naik di laman tersebut. Namun kini kumpulan ini dan pihak syarikat rakaman mereka telah mula mengeluarkan official video muzik untuk lagu "berhantu" ini.


Sejak di muat naik di laman Youtube kemarin official video muzik ini telah di tonton lebih dari 200ribu views sehingga hari ini. Dalam video muzik ini juga kelihatan penampilan sulung Eka Sharif sebagai pelakon wanita. Sapa tak kenal Eka Sharif yang juga mula mencipta nama melalui applikasi SMULE yang turut berduet bersama Khai Bahar



Video muzik yang berkonsepkan kisah percintaan mat motor yang di tinggalkan kekasih di rakamkan sekitar Banting Selangor. Bagi korang yang nak tonton video penuh boleh tonton di sini memang menyantuh hati. Tapi ada yang boleh di perbaiki untuk video muzik ini agar ia bertaraf antarabangsa sepertimana hebatnya lagu ini. Kalau di tonton secara keseluruhan video muzik ini kelihata seperti hasil kerja palajar praktikal (#jangansentap). Good luck.









Bila sebut nama Ernie Zakri pasti ramai yang kurang pasti sapakah penyanyi ini. Apakah lagu yang pernah d nyanyikan oleh beliau. Tapi kalau sapa yang peminat Bintang RTM beliau merupakn juara program tersebut pada tahun 2009. Masa itu Ernie masih lagi menuntut di UiTM dalam bidang Muzik dan Persembahan. 


Sebenarnya Ernie juga pernah ada sebuah album bertajuk Sinaran yang dikatakan kurang mendapat sambutan. Malah kemunculan beliau dalam dunia seni juga tidak begitu indah seperti mana artis lain dan kurang mendapat perhatian media. Namun artis muda ini tidak pernah putus asa dan juga telah menghasilkan single terbaru beliau yang bertajuk "Ini Yang Ku Mahu". Lagu ciptaan DJ Fuzz dan lirik oleh Amzar Viral ini telah lama berada dalam youtube sejak 2015 lagi tapi tidak dicorong radio.


Namun kini beliau lebih kecewa apabila lagu yang di hasilkan itu dikatakan telah meniru sebuah lagu luar negara yang juga popular. Bila didengar sekali lalu memang agak ada persama dengan lagu nyanyian Meghan Trainor iaitu "Like I'm Gonna Lose You" featuring John Legend. Bila betul2 di dengar dalam bahagian korus lagu ini memang tak jauh beza dengan nyanyi artis antarabangsa itu.

Kalau korang nak dengar kesamaan itu boleh dengar di youtube dua2 lagu ini dan cari dimana yang dikatakan sama. Namun Ernie tidak pernah kenal erti kecewa dalam dunia seni dan terus berusaha untuk menaikan nama beliau setanding dengan artis yang sama dengannya mencipta nama. Moga usaha anak muda ini terus dipandang dan lagunya dimainkan di corong2 radio tempatan. Sedap juga bila didengar banyak kali lagu ini apa salahnya.






Sapa tak kenal artis no 1 negara yang masih memegang status itu sehingga ke hari ini. Masih tiada yang mempu menyaingi beliau dalam dunia seni suara. Pernah tersenarai dalam Malaysia Book Of Records sebagai Penyanyi Wanita Paling Banyak Memenangi Anugerah. Antara anugerah yang dimenanginya termasuklah 37 Anugerah Industri Muzik, 23 Anugerah Bintang Popular, 26 Anugerah Planet Muzik, 18 Anugerah Juara Lagu, 4 MTV Asia Awards, 3 World Music Awards, 2 Anugerah Musik Indonesia, 2 Singapore Music Awards dan banyak lagi (sumber wikipedia).


Tu lah dia Dato Siti Nurhaliza yang tidak asing lagi dan kini muncul dengan single terbaru beliau 'Mikraj Cinta' ciptaan oleh Hafiz Hamidun dan lirik oleh Fedtri Yahya. Lagu berdurasi 4 mini lebih ini sungguh memukau bukan sahaja daripada susun atur musik malah juga lirik yang mendalam. Sesuai dengan konsep lagu ini menggabungkan muzik arab dan juga mainan violin yang jelas menjadi penyeri lagu ini.


Di tambah lagi dengan suara merdu Dato Siti Nurhaliza ini pasti ia adalah satu karya paling agung yang dicipta abad ini untuk penyanyi bertaraf international ini. Music Video lagu ini juga telah siap sepenuhnya pada bulan Jun tahun ini. Ia adalah satu lagi bukti kehebatan lagu ini setaraf dengan kedudukannya MV ini di hasilkan pada lokasi yang tertinggi di KL. Berlatar belakangkan Menara Kuala Lumpur dan juga Menara KLCC menjadikan MV ini sangat begitu berjaya.


Diarahkan oleh Zuli dan Aloi, MV ini menggunakan teknologi Dron untuk mendapatkan view keseluruhan pemandangan dari puncak Menara KL dan juga keseluruhan pemandangan KL. MV ini berjaya membawa satu lagi revolisi muzik tempatan ke arah kemajuan dan berteknologi tinggi. Suka tengok MV ini banyak kali pun best tambah2 kalau tengok dalam resolusi HD memang memukau dan juga lagu yang merdu dan suara Dato yang merdu.


Moga lepas ini MV sehebat dan lebih hebat daripada ini dapat di hasilkan di masa akan datang. Tahniah buat Dato Siti Nurhaliza dan crew serta pencipta lagu ini memang semuanya cukup sempurna. Saya peminat Dato Siti Nurhaliza no 1 tau setiap lagu saya minat dan saya hafal. Moga lagu ini boleh menang banyak anugerah nanti tahniah.






Egoismu - Liza Hanim

Apakah nilainya cinta di hatimu
Kau guris, kau luka, kau racuni
Katakan, jelaskan, putuskan
Masihkah cintai aku
Lunturkan egoismu itu
Sekian lama penantian
Hanyalah sesalan yang ku terima
Ku relakan kau pergi
Ku pendamkan rasa
Walau pedih lara

Ku tinggalkan
Serpihan asmaramu
Tak akan ku kenal derita sengsara
Sekian lama penantian
Hanyalah sesalan yang ku terima
Ku relakan kau pergi
Ku pendamkan rasa
Walau pedih lara



OST drama popular TV3
"Maaf Jika Aku Tak Sempurna"
Lakonan Fahrin Ahmad & Sara Ali