Majlis Tilawah Dan Menghafaz AL-Quran Peringkat Kebangsaan Tahun 1440H/ 2019M | Dunia Penuh Gosip

Majlis Tilawah Dan Menghafaz AL-Quran Peringkat Kebangsaan Tahun 1440H/ 2019M

TV Hijrah mengambil posisi penting dalam meraikan setiap majlis dan keraian agama Islam. Ini selari dengan misi TV Hijrah selaku stesen yang memartabatkan kandungan penyiaran perspektif Islam yang terkini, releven dan mampu memberi nilai tambah dalam kehidupan penontonnya.


Terbaru, TV Hijrah kini menyiarkan secara langsung keseluruhan acara Menghafaz Al-Quran Peringkat Kebangsaan Tahun 1440H/2019M yang sedang berlangsung di Dewan Majlis Perbandaran Seremban, Negeri Sembilan bermula hari ini, 18 Mac 2019 hingga 21 Mac 2019.

Penonton setia stesen ini berpeluang untuk menyaksikan acara berprestij ini dari kaca televisyen bermula jam 9.00 pagi hingga 12.00 tengah hari dan bersambung jam 2.30 petang hingga 4.00 petang.

Sepanjang empat hari siaran, penonton akan dihidangkan dengan acara hafazan dari lapan puluh empat orang peserta yang berumur di antara 7 tahun hingga 25 tahun menerusi tiga kategori yang dipertandingkan.


Kategori pertama adalah  hafazan daripada juzuk pertama hingga juzuk kesepuluh. Kategori kedua melibatkan acara hafazan daripada juzuk pertama hingga juzuk kedua puluh dan kategori terakhir pula adalah acara hafazan daripada juzuk pertama hingga juzuk ketiga puluh.

Pada masa yang sama, TV Hijrah turut menyiarkan Majlis Tilawah Al-Quran Peringkat Kebangsaan pada jam 9.00 malam hingga 11.00 malam.

Oleh yang demikian, beberapa program sedia ada TV Hijrah akan dihentikan sementara siarannya bagi memberi laluan kepada Siaran Majlis Tilawah Dan Menghafaz Al-Quran Peringkat Kebangsaan Tahun 1440H/ 2019M


Antara rancangan-rancangan yang terlibat adalah rancangan Dhuha, Home Shopping, Taman Syurga Habib Ali, 2 Minit Ustaz, 30 Minit Bersama Udd, Sila Duduk Jangan Lari dan Wacana Minda. Kesemua rancangan ini akan disiarkan semula seperti biasa bermula jumaat, 22 Mac 2019.

Jadi, jangan lupa untuk sama-sama menyaksikan Majlis Tilawah Dan Menghafaz Al- Quran Peringkat Kebangsaan Tahun 1440h/ 2019m di TV Hijrah.
0 comments: