Senarai Peserta Pusingan Pertama Akademi Fantasia Megastar Yang Layak

Tadi telah berakhirnya pusingan pertama konsert Homecoming Akademi Fantasi Megastar yang membariskan 12 peserta menunjukan bakat mereka. Manakala baki akan membuat persembahan minggu depan. Tapi dari pemerhatian yang dapat dibuat tadi beberapa peserta yang kita dapat agak akan menyertai Akademi Fantasia Megastar.

Senarai yang memberi persembahan memberangsangkan dan ada ciri-ciri untuk terus di megastar adalah seperti Idayu, Marsha, Bob, Amir Jahari, Mila dan Firman. Yang lain masih pada tahap yang biasa dan seperti masa mereka menjadi pelajar AF dulu lagi tiada perubahan malah ada yang lebih buruk.


Kesilapan yang sering dilakukan dan masih diulangi adalah salah pilih lagu serta kurang penghayatan pada lagu. Ingat ini adalah pertandingan dan megastar bukan lagi peringkat pelajar AF dulu tiada yang akan tunjuk ajar mereka. Kali ini mereka datang sebagai bintang untuk lagu pilihan mereka sendiri. 

Adakah calon-calon yang disenaraikan itu sama dengan pemilihan korang. Apa pun semua keputusan daripada juri dan masih terlalu awal untuk buat andaian ini kerana ada lagi 12 yang akan membuat persembahan minggu hadapan. Siapa bakal menonjol dan siapa yang akan terus hampa kita nantikan. 





25 ulasan:

  1. nama yang disenaraikan ni memang sangat layak ke TOP 12. Goodluck for next week contestant :D

    BalasPadam
    Balasan
    1. Kan kita setuju juga tu harap2 next week mereka buat lagi bagus...

      Padam
  2. Awal lagi kot kan...akak dh tua so x layan dh AF ni...tgok je la nanti sapa yg menang

    BalasPadam
    Balasan
    1. Awal lagi akak ada satu pusingan lagi pastu baru mereka pilih yang terbaik...

      Padam
  3. onie tak tengok pommmm semalam, gigih duk layan movie BAIT semalam,wahwahwah... ehem, hi Maha Gosip :P

    BalasPadam
  4. Ehhh ada lagi ke AF ni. Tak tahu lah pulak..lagi pun bukan minat sgt,tapi kalau boring tak ada cite apa tgok jugaklah..hehehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ada tapi bukan buat untuk pelajar baru tapi mereka alumni AF sebelum ni...

      Padam
  5. Tak follow tapi nantilah akan tengok. Hihi. Apapun minat dengan Marsha! Woohoo

    BalasPadam
    Balasan
    1. Marsha terbaik malam tu dan tetap cantik...

      Padam
  6. Tak sempat nak tengok semalam!!!! Hahaha. belum ada mood nak follow rancangan ni lagi.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Kita pun tak follow sangat tengok sebab tak ada rancangan best jer..

      Padam
  7. Ahhh takutnya review dia... "malah ada yang lebih buruk"
    For sure semua dah nampak siapa bakal menyandang takhta Juara kan.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Betul kita yang dengar pun tak sedap kena jujur lah juri semua cakap berlapik.

      Padam
  8. tak sempat tgk tp nama yg tersenarai mmg berbalat besar 😊

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ada lagi 12 orang next week sebelum minggu yang sebenar..

      Padam
  9. Terlepas nak tengok semalam. Yaya dah la minat student AF yang lama2 ni. Dah ada anak ni nak tgk tv pun tak sempat. Nak rekodlah nanti! >.<

    BalasPadam
  10. semua tak kenal sbb dah lama xtgk tv hehe dri zaman spm lagi jrg tengk tv

    BalasPadam
  11. Keyboris dia kwn sye la .. nme dia Don Mukri, org sabah tuu . hehe

    BalasPadam
  12. Oiiii.. akak langsung tak kenai sape pom. kat umah dah tak da tv dahh sejaak anak yang last masuk asrama, mama dah tinggal sorang tak best nak nonton tv seseorng

    BalasPadam
  13. Alamak...serius yg kenal tu marsha..mila je..kahkah..nampak sangat tak layan AF...kita layan Abam Faizal Tahir ja..league berbeza...hahahha

    BalasPadam
  14. Kalau la Heliza ada sama... Pasti Bro tak kan terlepas tonton rancangan seperti ini T-T

    BalasPadam
  15. Mila dah barai, sebab tu out,

    BalasPadam