Memaparkan catatan dengan label Awie. Papar semua catatan
Hari tu ada post trailer untuk filem terbaik 2018 ini Operasi X. Kalau anda masih was-was untuk tonton filem ini boleh pergi kat post Operasi X Filem Terbaru 2018. Masa lepas tengok trailer tu terus rasa nak pergi tonton filem ni sebab nak tahu sebenar jalan cerita filem ini dan juga kesudahan filem ini.


Seperti anda tahu filem ini menggandingkan 2 hero Malaya iaitu Awie dan Aaron Aziz. Ini memberi impak kepada filem ini selain daripada jalan cerita yang juga tidak seperti filem biasa. Hari tu pergi tengok sendiri filem ini kat pawagam GSC Mid Valley kerana lepas waktu kerja free malas nak balik jalan jem jadi plan terus pergi tengok movie ni. Sekarang mudah beli tiker online guna aplikasi kat phone jer senang boleh pilih tempat duduk sebelum orang lain pilih hehehe.


Masa mula masuk panggung tu memang tak ramai orang sebab waktu hari kerja dan juga lepas waktu kerja ramai orang sibuk nak balik rumah. Bila mula-mula filem ini sendiri kita akan tak tahu apa sebenar watak yang mereka bawakan dan juga peranan dalam filem ini kena tonton sampai habis baru tahu.


Pertama tonton movie ini menyaksikan kemunculan Awie sendiri kita dah nak gelak dengan lawak dalam serius yang dilakukan. Kita tahu Awie dah biasa dengan watak lawak tapi dalam filem ini walaupun pegang watak antagonist tetapi tetap ada komedinya sendiri. Sepanjang keluar jer watak Awie ni mesti tak kering gusi dibuatnya hehehe habis satu panggung gelak ok. Awie dalam filem ini memegang watak Belut iaitu ketua kumpulan Geng Belut.


Aaron Aziz pula watak seorang yang macam tu lah macho dan juga kadang-kadang serius. Tapi ada bab menyedihkan dimana masa kematian sahabat baik depan mata dalam operasi khas mereka. Masa tu rasa emosi juga lah sampai nak menitis air mata jantan ni walaupun kita tengok seorang hero yang berani dalam tugasanya. Sejak itu segalanya berubah dan menjadikan jalan cerita ini terus menjadi tanda tanya apa kesudahannya.


Kalau korang nak tahu tentang kesudahan filem ini kena pergi tonton tak boleh lah nak cerita kat sini nanti spoil mood korang jer hehehe. Tapi sebagai kesimpulan keseluruhan filem ini lain daripada lain walaupun kita tengok ia ada isu kepolisan dan juga isu penjahat tapi masih banyak yang menarik dan memberi prespektif lain kita terhadap filem Melayu. Tapi kepercayaan dan juga kejujuran kena ada dalam segala perkejaan yang kita lakukan.


Sedikit info tentang filem ini :

Pengarah : Sandosh Kesavan
Terbitan :  Dream Pictures Production
Durasi : 1 jam 47 minit
Klasifikasi : P13
Pelakon : Dato' Aaron Aziz sebagai ASP Redzuan
                Dato' Awie sebagai Belut
                Datuk Yusof Haslam sebagai Dato Mokthar
                Hanna Aqeela sebagai Ayu
                Hairul Azreen sebagai Pablo
                Hefny Sahad sebagai Ali Mat
                Hairi Safwan sebagai Inspektor Aman


Filem wajib tonton dan kalau secara keseluruhan boleh bagi 4 BINTANG lah untuk lakonan dan juga plot filem menarik.








Selalu kita tengok hero pujaan ramai sapa lagi kalau bukan Datuk Aaron Aziz memegang watak seorang lelaki romantik dan juga seorang pengganas dalam filem sebelum ini. Tapi kali ini nampaknya Aaron tampil dengan watak seorang pegawai anggota seragam yang berketrampilan dan dedikasi dalam menjalankan tugasnya.


Begitu juga dengan penampilan Datuk Awie dalam filem ini akan membuatkan anda rasa lama tidak lihat aksi serius dan ganas Awie. Kalau sebelum ini selalu tonton Awie yang sering dikaitkan dengan filem unsur komedi tapi kini penampilan Awie sebagai seorang pengganas. Tapi beliau masih mengekalkan sedikit humor yang dapat menjentik rasa kelakar dalam diri penonton.



Itu yang dibawakan dalam filem terbaru yang hangat diperkatan 2018 terbitan Dream Pictures Production. Filem yang bakal menggegarkan pawagam seluruh Malaysia iaitu filem Operasi X. Dari trailer yang telah keluar di laman Facebook atau Youtube anda boleh dapatk rasakan bagaimana jalan cerita dan aksi yang dilakukan. Juga kesan bunyi dan stunt yang menarik bersama dengan effect yang tiada dalam filem-filem sebelum ini. Korang boleh tonton trailer penuh kat bawah ni untuk dapatkan mood bagi pergi tonton kat pangung nanti.


Saya banyak kali juga play menonton trailer Operasi X Movie memang sangat gempak. Dalam trailer tu ternampak penampilan khas Datuk Yusof Haslam. Lama datuk tidak muncul berlakon dalam filem. Sedikit sinopsis tentang filem ini yang telah dikomen oleh mereka yang telah menonton filem ini.

'Kisah tentang ASP Redzuan lakonan Aaron Aziz kehilangan kepercayaan terhadap rakan-rakannya ketika dia menyaksikan kematian sahabatnya, Inspektor Aman lakonan Hairi Safwan, yang menurutnya telah dibunuh oleh polis. Beliau kemudian memutuskan perhubungan dengan semua orang dan mula hidup di pulau terpencil, menyembunyikan identiti sebenar dari penduduk di sana. Namun Dato 'Mokhtar lakonan Datuk Yusuf Haslam dari Bukit Aman berjaya mengesannya. Beliau kemudian ditugaskan mengetuai operasi yang dikenali sebagai Operasi X untuk membanteras Belut Gang yang diketuai oleh Belut lakonan Awie.'


Terdapat gandingan pelakon baru dan lama dalam filem ini seperti Hanna Aqeela, Hairul Azreen, Hefny Sahad, Shima Aris, Amerul Affendi, Nashra, Nasir Bilal Khan, Rahhim Omar, Azzahra Ahmad dan Zaidi Omar. Pastinya ia satu filem yang menarik dan penuh dengan suspend serta menggunakan teknologi CGI untuk merealisasikan suasana ganas dan mendebarkan.


Filem ini akan mula tayangan 1 November 2018 di seluruh pawagam di Malaysia dan bakal membuat anda rasa nak ke panggung menonton filem ini. Nak tahu adakah gabungan Aaron Aziz dan Awie dalam filem Operasi X satu yang menarik atau hanya retorik. Rasa tak sabar nak pergi tonton hujung minggu ini dengan kawan kerana nak tahu sangat penghujung kepada filem bukan aksi tapi mengandungi aksi didalamnya.