Cilok Di Saat Akhir Kumpulan Chilok Juara Super Qu Puteh Bintang Bersama Bintang | Dunia Penuh Gosip

Cilok Di Saat Akhir Kumpulan Chilok Juara Super Qu Puteh Bintang Bersama Bintang

Malam ni sampai kemuncak program realiti Qu Puteh Bintang Bersama Bintang yang di taja penuh oleh produk Pamoga dan Qu Puteh. Malam yang penuh meriah dan juga lawak jenaka yang sungguh lain daripada lain membuatkan malam akhir ini menjadi saingan hebat. 4 kumpulan yang berjaya menempatkan diri peringkat akhir iaitu Titan, Cilok, Bocik dan satu peserta solo Achey. Kesemua peserta di berikan dua tugasan untuk di selesaikan pada malam akhir ini.


Namun sebelum ini Achey telah memenangi sebanyak 3 kali hadiah wang tunai RM10,000.00, kumpulan Titan 2 kali dan kumpulan Bocik juga 2 kali, tapi kumpulan Chilok baru menang sekali sahaja. Wang tunai itu adalah juara mingguan yang telah di pilih oleh 80% markah dari juri profesional dan juga 20% undian penonton di rumah. Itu semua tidak mampu mejaminkan bahawa mereka bakal menjadi juara keseluruhan Qu Puteh Bintang Bersama Bintang.

Namun semua kuasa Yang Maha Esa kerana siapa sangka kumpulan yang selama ini hanya Under Dog sebelum ini telah muncul sebagai juara akhir Qu Puteh Bintang Bersama Bintang pada malam tadi. Kumpulan Chilok akhirnya telah di umumkan sebagai juara yang membawa pulang wang tunai RM50,000.00 sekali gus menafikan 3 lagi peserta lain. Keputusan yang memang mengejutkan bukan sahaja penonton malah juga kelihatan di wajah juri profesional yang mengadili mereka iaitu Dato Vide, Ajai dan juga Kak Ogy.

Kumpulan Chilok Juara Qu Puteh Bintang Bersama Bintang

Achey pula telah di pilih sebagai pemenang untuk tugasan khas melalui rakaman Youtube yang membawa pulang wang tunai RM3,000.00 dan juga kumpulan Titan tempat kedua membawa pulang wang tunai RM2,000.00. Ternyata bukan populariti yang membawa kepada kemenangan peserta akhir tetapi juga lawak yang berkualiti dan juga undian penonton di rumah banyak membantu mereka sebagai juara.

Tahniah buat kumpulan Chilok yang telah mencilok di saat akhir dengan menewaskan peserta lain yang juga menjadi pilihan ramai orang termasuk juri profesional. Selepas ini adakah akan ada lagi program Qu Puteh Bintang Bersama Bintang yang mengabungkan peserta daripada program Bintang Mencari Bintang. Harap ada lagi program yang telah melahirkan ramai juga pelapis pelawak negara tapi harap tak recycle peserta2 dari program lain. Nanti kita akan ketandusan pelawak yang bekualiti di luar sana asyik2 muka yang sama jer bosan.
1 ulasan: