Terokai Hutan Hujan Tropika Resorts World Genting Melalui Pakej Fun & Nature | Dunia Penuh Gosip

Terokai Hutan Hujan Tropika Resorts World Genting Melalui Pakej Fun & Nature

Bagi mereka yang berada di rumah selama berbulan-bulan, perubahan pemandangan menanti kerana Resorts World Genting menawarkan Pakej Fun & Nature dengan harga istimewa dari RM125 setiap orang berdasarkan perkongsian berkembar. Pakej ini menjanjikan perjalanan yang tidak dapat dilupakan untuk dua orang termasuk satu malam menginap di Resorts World Awana, makanan yang enak, trek dalam hutan, dan tiket pulang Awana Skyway. Pakej ini tersedia untuk waktu terhad hanya pada 14, 15, 21, 22, 28 dan 29 Ogos 2020.


Anda boleh mendaftar masuk untuk menginap satu malam di Resorts World Awana, tempat percutian yang tenang yang dikelilingi oleh lapangan golf 18 lubang dengan rumput hijau yang bergelombang untuk permainan golf yang santai, kolam renang berpemanas dan kolam renang anak. Pakej ini juga merangkumi santapan untuk dua orang di High Line Rooftop Market di mana mereka boleh memilih untuk mendapatkan burger klasik atau Big Bangkok Burger dengan minuman ringan di ruang makan di kawasan terbuka. Pencinta pizza boleh memilih Motorino Pizzeria sebagai gantinya, yang menyajikan pizza besar 18 inci Margherita atau Amatriciana Neapolitan asli. Pengunjung akan dapat menikmati pemandangan hijau yang subur dengan menaiki Awana SkyWay dengan tiket pulang untuk dua orang. Tiket ini juga termasuk perhentian percuma di Chin Swee Station yang hanya berjalan kaki singkat ke Chin Swee Caves Temple, sebuah situs keagamaan yang unik yang diliputi oleh pemandangan hutan hujan yang menakjubkan.


Kemuncak perjalanan adalah trek trek hutan untuk dua orang melalui Jejak Konservasi yang terletak berhampiran hotel, sesuai untuk pencinta alam dan mereka yang hanya mencari ketenangan dan ketenangan. Ini adalah peluang terbaik untuk berhubungan dengan alam di hutan hujan tropika berusia 130 juta tahun, yang merupakan kerjasama antara Treks Nature Academia dan Resorts World Genting. Pengunjung boleh berjalan-jalan santai di sepanjang Jejak Konservasi sejauh 800 meter yang terletak di ketinggian Hutan Dipterocarp Hutan di ketinggian 3000 kaki dari permukaan laut di Taman Bio Awana. Sepanjang perjalanan, Encyclopedic Walk memberi peluang kepada pengunjung untuk belajar mengenai keanekaragaman hayati yang kaya di Montane Timber Forest dan habitatnya.

Pengembara yang bernasib baik dengan mata yang tajam dapat melihat beberapa haiwan liar yang memanggil hutan hujan sebagai rumah mereka termasuk spesies yang terancam seperti kambing gunung liar serow dan siamang atau panther hitam, ular krait berkepala merah dan monyet daun yang gelap. Spesies langka seperti pokok kayu altingia excelsa yang menjulang tinggi, tanaman buluh schizostachyum yang berlimpah, pokok ara yang tidak dikenali dan pelbagai spesies rotan juga terdapat di kanopi hutan. 60 spesies burung asli yang berada di ketinggian Hutan Dipterokarp Atas seperti burung helang, burung enggang, burung pelatuk kayu akan menggembirakan pemerhati burung yang gemar, dengan bahagian hutan telah diakui oleh Persatuan Alam Malaysia dan Hidupan Liar Antarabangsa sebagai Kawasan Burung Penting Awana.


Untuk mematuhi Prosedur Operasi Piawai (SOP) yang diperkenalkan oleh kerajaan, pengunjung diminta untuk memakai topeng muka setiap masa. Semasa masuk dan berlepas di pintu masuk hotel, pengunjung mesti mendaftar masuk ke tempat tersebut dengan mengimbas kod QR menggunakan aplikasi MySejahtera dan memeriksa suhu mereka. Pengunjung juga dinasihatkan untuk menggunakan pembersih tangan yang disediakan apabila perlu. Langkah-langkah jarak fizikal mesti diperhatikan oleh pengunjung sepanjang aktiviti berlangsung dengan jarak satu hingga dua meter antara satu sama lain setiap saat.

Untuk maklumat lebih lanjut, sila layari www.rwgenting.com atau hubungi 03-6101 1118.


0 comments: