ABPBH 25 Kejatuhan Artis Lama Kebangkitan Artis Baru | Dunia Penuh Gosip

ABPBH 25 Kejatuhan Artis Lama Kebangkitan Artis Baru

Semalam telah berlangsungnya satu lagu majlis anugerah yg penuh berprestij di negara kita yg terus menobatkan barisan artis2 menjadi pilihan pembaca. Anugerah Bintang Popular Berita Harian telah mencecah 25 tahun pada kali ini menunjukkan kematangan serta kecekapan majlis penuh berprestij ini. Sekali lagi gelanggang Arena Of Star Genting Higland menjadi medan untuk menyaksikan artis menangis dan ketawa sepanjang majlis berlangsung.

Tahniah di ucapkan kepada Berita Harian kerana telah menjadikan majlis anugerah ini sesuatu yg memberi impak besar kepada barisan pemenangnya sendiri. Di sini adalah medan yg membuktikan bahawa mereka sebenarnya masih ada peminat dan masih terus disokong oleh pengukit masing-masing. Tahniah kepada barisan pemanang yg kebanyakan keputusan agak mengejutkan kita sendiri. Kekalahan barisan mereka yg dah lama dalam bidang tersebut juga sungguh tidak diduga.


Paling ketara kejuaraan yg di sandang oleh pengacara no 1 negara selama 5 tahun berturut-turut telah di rampas oleh generasi baru. Sungguh mengejutkan dan tidak di sangka sehinggakan Aznil sendiri seolah-olah tidak dpt menerima kekalan tersebut dengan spontan telah naik ke pentas untuk memberi hadiah kepada Zizan. Satu trajedi yg tidak pernah terjadi di ABPBH dan juga satu tindakan seolah-olah untuk menutup kekalahan sendiri. Tapi apa boleh buat kuasa di tangan peminat kena terima tidak selamanya kita akan di atas. 

Kemenangan yg tidak di duga juga kepada Didie Alias bagi kategori Artis Komedi Wanita Popular yg sungguh mengejutkan semua penonton. Selain itu juga kemengan bagi kategori Pelakon TV Lelaki Popular oleh Fizz Fairus menjadikan suasana tergamam yg boleh di lihat dari raut wajah beliau sendiri. Nama2 besar lain yg di sangka akan menang ada juga tidak berjaya seperti Lisa Surihani, Nora Danish, Anuar Zain dan ramai lagi.

Tahniah kepada Hafiz atas kemenangan beliau untuk kategori Penyanyi Lelaki Popular mengalahkan Anuar Zain. Ini mungkin kesan atas tindakan beliau yg tidak bertanding di AJL memberi impak kepada keputusan peminat pada mlm itu. Namun kemenangan besar Aron Aziz pada mlm ABPBH memang di jangka dan semua peminat begitu terjua apabila artis kacak ini di nobatkan sebagai Bintang Paling Popular 2011 pada mlm tersebut. 


Taniah kepada semua barisan pemenang dan juga barisan calon2 kerana anda sebenarnya adalah pemenang di hati peminat anda sendiri. Jng lah putus asa mungkin belun tiba masa anda untuk memegang trofi ABPBH mana tahu tahun akan dtg kerana kejayaan tidak dtg dengan cepat. Apa pun persembahan artis pada mlm tersebut sungguh mengkagumkan dan memang hebat tetapi masalah teknikal yg kadang2 berlaku mengganggu dan mencacatkan anugerah berprestij ini. 

Senarai penuh pemenang ABPBH 25

Bintang Paling Popular Berita Harian 2011 (ABPBH 25) : Aaron Aziz 

Anugerah Khas Pencapaian Sepanjang Hayat : Datuk Sheila Majid
Anugerah Seri Perak : Datuk Siti Nurhaliza

Penyanyi Lelaki Popular : Hafiz
Penyanyi Wanita Popular : Yuna
Pelakon Filem Lelaki Popular : Aaron Aziz
Pelakon Filem Wanita Popular : Maya Karin
Pelakon TV Lelaki Popular : Fizz Fairuz
Pelakon TV Wanita Popular : Fasha Sandha
Artis Baru Lelaki Popular : Johan Ariff Asha'ri
Artis Baru Wanita Popular : Tasha Shila
Artis Komedi Lelaki Popular : Johan Raja Lawak
Artis Komedi Wanita Popular : Didie Alias
Artis Duo/Berkumpulan Popular : Jaclyn Victor, Ning Baizura, Shila Amzah
Pengacara TV Lelaki Popular : Zizan Razak
Pengacara TV Wanita Popular : Fara Fauzana
Penyampai Radio Lelaki Popular : Faizal Ismail
Penyampai Radio Wanita Popular : Fara Fauzana

0 comments: