Tegar Perlu Banyak Latihan Vokal | Dunia Penuh Gosip

Tegar Perlu Banyak Latihan Vokal

Bila sebut nama penyanyi dari seberang ni tidak asing lagi bagi kita rakyat Malaysia, dengan cepat sahaja nama Tegar cukup sinonim dengan lagunya yg bersahaja. Berasal dari keluarga susah dan latar belakang org kg nasib anak muda ini terus berubah setelah bakatnya di siarkan dalam laman Youtube oleh seorang. Kini nasib Tegar lebih jauh berbeza tembahan pula dia mula memasuki negara ini walaupun dengan hanya satu single sahaja.


Nasib itu tidak seindah yg di impikan oleh anak tempatan sendiri. Mereka bukan sahaja di lahirkan daripada program realiti tempatan malah bakat mereka jauh lebih hebat. Tapi rezeki mereka tidak selebat Tegar. Boleh lihat kepada nasib kanak-kanak tempatan yg sertai program nyanyian realiti tempatan masih tidak setanding bakat Tegar. Kanak-kanal kelahiran Idola Kecil, Ceria PopStar, Ceria SuperStar dan byk lagi program realiti tempatan masih tidak mampu mengatasi bakat Tegar.

Malah mereka ini sesetengah sudah ada album dan byk lagu yg di hasilkan tetapi susah untuk di mainkan di radio tempatan. Kalau ada pun time segment rancangan kanak-kanak tetapi berbeza dengan penyanyi dari seberang ini di mana lagu sentiasa di mainkan malah menjadi igauan dan ingatan kanak-kanak tempatan. Adakah ini kerana kesilapan kita sendiri kerana telalu mengagungkan artis luar walaupun mereka hanya ada satu lagu belum ada album lagi.

Benarlah bak kata pepatan "Beruk di hutan di susukan anak di rumah mati kelaparan" malah bakat anak-anak tempatan terus lelap dan mati di makan usia. Bila ia akan berubah kalau nak di ikutkan nyanyian Tegar jauh perlu kepada byk latihan dan kadang2 nyanyian agak kosong. Teknik byk perlu di baiki oleh anak muda ini dan lain bagi juara program realiti kanak-kanak di Malaysia semua di latih oleh seorang yg profesional dan berbakat. Jgn sia-siakan meraka kerana bakat luar yg di nampak tapi bakat anak sendiri di abaikan. Ubahlah......

1 ulasan:

  1. Tanpa NamaMei 31, 2014

    Saya juga org M'sia tpi terus terang saya katakn wlwpn Tegar artis biasa saja tpi dia pnya Aura trsndiri..apa yg x ada pda artis yg hebat..!!

    BalasPadam