Azwan Ali Tak Takut Disaman Oleh Pengurusan Kicap Tirana | Dunia Penuh Gosip

Azwan Ali Tak Takut Disaman Oleh Pengurusan Kicap Tirana

Tak habis2 timbulkan kontrol versi seorang DIVA yang dapat status artis paling suka timbul kontrol versi di Malaysia sapa lagi kalau bukan Diva AA atau Azwan Ali. Sebelum ini isu pasal restoran steak "Menate" beliau memaki hamun peminat2nya di laman twitter. Kemudian isu pasal rendang Azwan yang juga jadi isu apabila peminat melaga2kan beliau dengan Datuk Aznil setelah pengacara tersebut menghadiahkan sticker rendang kepada AA. 


Banyak lagi kontrol versi yang nampak seperti saja diprovok kepada Diva AA ini. Tapi Azwan juga cepat melatah dan cepat memandang sesuatu itu kepada isu yang berat padahal ia adalah salah tafsir sahaja. Kini Azwan Ali timbul pula dengan isu tentang status beliau di laman Instagram terhadap satu produk kicap.

Kalau korang perasan iklan kicap ini telah keluar tahun 2015 lepas dengan terlihat kelibat pengacara popular Pak Nil yang menjadi antara pelakon dalam iklan tersebut. Produk kicap yang di maksudkan adalah Kicap Tirana. Azwan menerusi laman Instagramnya sebelum ini, memuat naik komen dan video berunsur provokasi ke atas iklan Kicap Tirana yang ditayangkan di televisyen, yang menampilkan pengacara popular tersebut. Azwan turut mengajak pengikut Instragramnya bersama-sama mengutuk iklan tersebut dengan menawarkan rendang buatannya secara percuma.

Atas sebab2 rasa seperti satu penghinaan dan juga kritikan yang sangat2 menjatuhkan produk tersebut maka pihak pengurusan Tirana Products Sdn Bhd telah mengambil tindakan untuk menyaman Azwan Ali. Namun mereka masih memberi peluang kepada diva ini untuk membuat tindakan maaf secara bertulis dalam tempoh 14 hari yang di tetapkan.

Apa pun seperti nampak Azwan tidak takut atas tindakan itu dan seperti mahu melawan semula daripada pihak Kicap Tirana. Sudah2lah tu Azwan sebelum ni orang kritik kau punya produk rendang yang tak seberapa tu kau marah dan melenting. Kali ni kau kutuk produk orang pula memang lah dia marah dan kau sebagai seorang selebriti pulak tu. Apa pun tindakan untuk maaf- bermaafan adalah terbaik bagi menyelesaikan kemelut yang berlaku ini. Moga Diva AA terus mendapat hidayah dari kebaikan beliau menunaikan umrah sebanyak 8 kali Amin.
0 comments: