Jom Meriahkan ASEAN Unity Run & Ride 2016 Daftar Sekarang | Dunia Penuh Gosip

Jom Meriahkan ASEAN Unity Run & Ride 2016 Daftar Sekarang

Ini adalah siri kedua selepas kejayaan acara tahun lepas, yang diadakan sempena bulan Asean dan dirasmikan oleh Perdana Menteri Malaysia pada 8 Ogos 2015. Menteri Belia dan Sukan, Menteri Perdagangan Antarabangsa dan Industri, duta ASEAN menyertai 10,000 peserta dari 20 negara pada 5K jangka. Kategori lain yang merupakan 10K Run dan 21K Half-Marathon juga yang agak popular.


Untuk siri ini, selain daripada 5K tradisional dan 10K larian, berbasikal yang semakin popular telah dimasukkan dalam acara itu kerana permintaan yang tinggi dari golongan belia dan profesional muda. Penunggang basikal boleh menunggang melalui 35km sambil menikmati pemandangan indah di Putrajaya pada pagi Ahad.

Sementara itu, kategori kegemaran kami di kalangan mumia, ayah dan bayi - yang 'Kereta bayi-Run' - akan diteruskan. Tahun ini, AMAN Malaysia akan sekali lagi bekerjasama dengan UNICEF Malaysia. Tumpuan akan menjadi satu kempen untuk meningkatkan kesedaran, terutama di kalangan ibu bapa mengenai pentingnya vaksin kepada bayi dan kanak-kanak. UNICEF adalah berskala NGO global terbesar yang konsisten juara kepentingan imunisasi kanak-kanak, melalui satu siri kempen kesedaran di seluruh dunia dengan perhatian khusus di Negara-negara Dunia Ketiga.

Sebagai ibu bapa, ia adalah satu tanggungjawab yang tidak boleh dirunding untuk memastikan anak-anak kita melalui vaksin untuk melindungi mereka daripada penyakit yang boleh dicegah seperti Polio, Measles, Tetanus, Difteria, Tuberculosis, Pneumonia, Hepatitis B dan lain-lain. Malah, kita berhutang anak-anak kita untuk memastikan mereka selamat dari penyakit-penyakit yang mengancam nyawa dan kehidupan-melemahkan yang boleh dielakkan. Pertubuhan Kesihatan Sedunia (WHO) menganggarkan kehidupan hampir 3 juta kanak-kanak di seluruh dunia boleh diselamatkan setiap tahun dengan imunisasi.


Bersama-sama dengan UNICEF, AMAN Malaysia akan mengetuai siri kempen dan ceramah pada bulan September dan Oktober tahun ini, dalam membantu pembangunan kami Unity Run & Ride 2016 Asean, dengan kerjasama Jabatan Perdana Menteri, Kementerian Kesihatan dan Kementerian Pembangunan Wanita, Keluarga dan Masyarakat. Sesi soal jawab akan diadakan pada vaksin dan vaksin dengan orang ramai dari pakar kesihatan dan agama.

Berjarak sukarelawan untuk mereka yang ingin menyertai #AmanVolunteer akan dilancarkan pada awal bulan Ogos 2016. Seperti tahun lepas, kami akan memerlukan sekitar 300 sukarelawan untuk acara tersebut. Mari kita semua menyertai YB Khairy Jamaluddin, personaliti dan selebriti tempatan dan serantau pada Ahad November 6, 2016 di Putrajaya untuk Kesatuan Run & Ride 2016 ASEAN. Marilah kita bersatu untuk masa depan anak-anak kita. Untuk maklumat lanjut dan pendaftaran, sila ke www.amanmalaysia.org
#AURR16
#Unite4Children
#VaccinesWork


0 comments: