Sediakan Kasut Anda Kerana Larian HSN21KM Akan Datang Tak Lama Lagi | Dunia Penuh Gosip

Sediakan Kasut Anda Kerana Larian HSN21KM Akan Datang Tak Lama Lagi

Pelari boleh mendapati diri mereka bersama rakyat Malaysia dan peminat berjalan antarabangsa dalam semangat kecergasan dan menyeronokkan pada HSN21KM jangka sulung ditetapkan untuk mengambil tempat pada 8 Oktober 2016. HSN21KM The - acara yang marquee pada sambutan Hari Sukan Negara tahun ini, adalah satu inisiatif oleh penganjur acara terkenal Muse Group Asia, disokong oleh Kementerian Belia dan Sukan Malaysia. Larian itu, sejajar dengan misi Hari Sukan Negara, yang bertujuan untuk terus mencetuskan dan mengukuhkan keinginan untuk menjaga kesihatan dan sihat di kalangan rakyat Malaysia, dan untuk mewujudkan sebuah negara sukan. Ini adalah tahun kedua Hari Sukan Negara sedang diadakan, selepas sambutan yang julung kali diadakan pada tahun 2015.


Diadakan di tengah-tengah Kuala Lumpur, dengan tiga mata flag-off dikenali, HSN21KM bertujuan untuk membawa bersama-sama peserta dari semua lapisan masyarakat - memupuk semangat berjalan dalam orang-orang muda, mencabar elit dan memberi inspirasi kepada orang lain untuk menewaskan bests peribadi mereka atau membuat percubaan pertama mereka pada acara larian. "Ini akan menjadi satu peristiwa untuk sesiapa sahaja dan semua orang. Dari pelari elit untuk kereta bayi kasual dan hampir semua orang di antara, HSN21KM akan menjadi satu cabaran, dan yang lebih penting, juga satu acara yang menyeronokkan yang menyatukan rakyat Malaysia dan penggemar larian antarabangsa. Oleh kerana kita dibuka untuk pendaftaran empat minggu lalu, kita kini mempunyai 1,000 peserta berdaftar untuk HSN21KM, dan kami bersiap sedia untuk pendaftaran untuk datang mengalir masuk selepas ini, "kata Datuk Megat Zulkarnain Omardin, Presiden Muse Group Asia.

HSN21KM akan menampilkan tiga jarak - 21km, 10km dan 5km. 5km jangka menyeronokkan direka sebagai bangsa halangan, dan tidak seperti, pelbagai lumpur slinging yang lebih melelahkan, akan ada halangan yang menyeronokkan untuk seisi keluarga dan bukannya masa ini. Ia juga unik dalam penyertaan yang dibuka kepada orang kurang upaya, berkerusi roda atau sebaliknya. Melepaskan di Padang Merbok yang terkenal, 5km jangka menyeronokkan akan membuat untuk perlumbaan teliti menyeronokkan untuk keluarga dan peserta menyeronokkan penyayang.


Dataran Merdeka akan menjadi titik permulaan acara untuk perlumbaan sejauh 21 kilometer. Bakal menjadi kemuncak HSN21KM disebabkan oleh peluang yang memecahkan rekod, laluan 21km akan melalui beberapa mercu tanda terkenal seperti Bukit Tunku, Menara Berkembar Petronas dan banyak lagi. Perlumbaan 10km, yang dijangka mempunyai penyertaan terbesar, akan flag off di Jalan Raja Laut, juga melalui beberapa mercu tanda dalam laluannya. Ketiga-tiga kaum akan berakhir di Dataran Merdeka.

HSN21KM mempunyai banyak untuk menawarkan peserta. Mula-mula, dompet hadiah yang ditawarkan untuk pelbagai kategori yang besar, dengan sehingga RM36,000 untuk dimenangi. Pemenang kategori 21km Terbuka Lelaki dan Wanita boleh mengharapkan hadiah wang tunai RM7,000 dengan pelbagai dompet ditawarkan sehingga tempat ke-6 di 21km Terbuka dan Veteran kategori untuk kedua-dua lelaki dan wanita. Hadiah wang tunai turut ditawarkan untuk lima finishers dalam perlumbaan 10km - untuk Terbuka dan Veteran, dan Lelaki dan kategori Wanita.


Untuk pelari yang mampu membawa keluarga dan rakan-rakan mereka bersama-sama, mereka dipanggil untuk meningkatkan sebagai Captains Race. Individu yang boleh mendapatkan 10 orang lain untuk mendaftar untuk HSN21KM dalam mana-mana kategori boleh menjalankan secara percuma dan akan disebut Captains Race.

Kereta untuk dimenangi sebagai hadiah cabutan bertuah, yang akan diadakan di Dataran Merdeka sempena perlumbaan dan juga Hari Sukan Negara. Kedua-dua pelari HSN21KM dan pengunjung ke sambutan Hari Sukan Negara di Dataran Merdeka layak untuk cabutan bertuah ini berdasarkan kupon. Dengan Brooks Malaysia mendaftar sebagai Penaja Pakaian Rasmi bagi HSN21KM, semua peserta boleh mengharapkan berjalan kemeja-T ihsan Brooks. Selain itu, yang pertama 2000 pendaftar layak untuk mendapatkan sepasang seluar pendek Brooks berjalan, dan diskaun 40% untuk mana-mana pakaian Brooks atau diskaun 30% untuk kasut Brooks. Seluar pendek boleh ditebus dari mana-mana kedai Brooks dengan menunjukkan e-mel pengesahan burung awal sebagai bukti, manakala baucar diskaun akan diberikan semasa pengumpulan pek kaum. 


Akan ada banyak yang perlu menduduki orang ramai di Dataran Merdeka sempena Hari Sukan Negara. Aktiviti yang diharapkan termasuk sukan popular dan permainan seperti bola jaring, futsal, gusti tangan, tarik tali perang dan pertandingan e-Sports, antara lain. Akan ada persaingan OneSilat Siri Kebangsaan sentuhan sukan perjuangan, sementara pelawat muda dan tua juga boleh sibuk dengan aktiviti kanak-kanak, sebuah bazar sukan dan banyak lagi.

Pendaftaran untuk HSN21KM berakhir pada 15 September 2016. Pendaftaran akan ditutup selepas tarikh ini, atau jika kapasiti maksimum dicapai sebelum tarikh tutup, yang mana terdahulu.

Hubungi untuk maklumat lanjut mengenai HSN21KM
Laman web : www.hsn21km.com 

0 comments: