Tees Rekaan Exclusive Untuk Sumbangan Kanak-kanak Penghidap Kanser Serviks Dari Rumah Ozanam | Dunia Penuh Gosip

Tees Rekaan Exclusive Untuk Sumbangan Kanak-kanak Penghidap Kanser Serviks Dari Rumah Ozanam

Berpegang teguh pada ikrar khidmat masyarakatnya sebagai sebahagian daripada kempen kesedaran kanser serviks pada Januari tahun ini, Pusat Perubatan Subang Jaya (SJMC) baru-baru ini menyumbang RM10 daripada setiap jualan baju tee rekaan exclusive kepada Rumah Ozanam, rumah untuk kanak-kanak perempuan. berumur antara 10 hingga 19 tahun.Kempen itu menyaksikan SJMC bekerjasama dengan artis wanita tempatan Malar Sinnadurai, pengasas The Children's Art Studio, yang mereka bentuk baju tee edisi terhad yang menampilkan reben berwarna teal untuk melambangkan perjuangan menentang kanser serviks. Kemeja tee itu boleh didapati di premisnya.

Replika cek bernilai RM1,200 telah disampaikan kepada Setiausaha Kehormat Rumah Ozanam Encik Francis Xavier dan Pentadbir Cik Priscilla Joseph. “Setiap sokongan amat dihargai dan amat menggembirakan apabila SJMC tampil ke hadapan untuk melakukan bahagian mereka untuk Rumah Ozanam. Memandangkan sebab khusus ini sangat relevan untuk kanak-kanak perempuan, kami juga bersyukur kerana berpeluang membantu penghuni muda kami lebih sedar tentang penyakit ini yang kami faham boleh terpendam selama bertahun-tahun," kata Encik Xavier.

Dengan kanser serviks menjadi kanser ketiga paling biasa di negara ini dan penyakit yang memberi kesan kepada gadis dan wanita muda, SJMC dapat menggunakan kempen selama sebulan untuk menyebarkan kesedaran yang sangat diperlukan di kalangan segmen masyarakat yang berbeza.


Bertemakan “Bersama, Mari Hapuskan Kanser Serviks #SJMCHPV”, kempen itu mendapat sokongan personaliti TV Malaysia dan pencipta kandungan digital Daphne Iking yang berkongsi mesejnya mengenai kanser serviks dalam video di mana dia dilihat mendidik anak perempuannya tentang kepentingan HPV vaksinasi.

Untuk maklumat lanjut mengenai kanser serviks, boleh layari https://www.subangjayamedicalcentre.com/.
0 comments: