Boustead Properties Bekerjasama Dengan FRIM Di Taman Sungai Mutiara Hills | Dunia Penuh Gosip

Boustead Properties Bekerjasama Dengan FRIM Di Taman Sungai Mutiara Hills

Pemaju perbandaran induk Boustead Properties Berhad (Boustead Properties) baru-baru ini mengesahkan komitmennya terhadap nilai alam sekitar, sosial dan tadbir urus (ESG) dengan kerjasama FRIM Incorporated Sdn Bhd untuk pemuliharaan dan memulihara yang pertama daripada- pembangunan taman sungai seumpamanya sepanjang 2.1km di pembangunan perbandarannya, Mutiara Hills di Semenyih.Taman sungai itu akan menyumbang ke arah membina semangat kemasyarakatan yang lebih kukuh di perbandaran pintar bersepadu seluas 1,200 ekar yang sedang dibangunkan selaras dengan Matlamat Pembangunan Lestari Pertubuhan Bangsa-Bangsa Bersatu (UNSDG).

Kerjasama itu ditandakan dengan menandatangani kerjasama oleh Ketua Pegawai Eksekutif Boustead Properties Berhad Khairul Azizi Ismail dan Ketua Pegawai Operasi Eason Phan, bersama Ketua Pegawai Eksekutif FRIM Incorporated Wan Jusaini Rizal dan Ketua Projek Dr Ahmad Nazaradi pada acara Karnival Hijau pemaju di Mutiara Bukit.Acara itu juga menyaksikan Mutiara Hills dianugerahkan dengan pensijilan GreenRE oleh Ir Ashwin Thurairajah, Pengarah Eksekutif GreenRE, kerana menjadi pembangunan perbandaran yang luar biasa yang mengutamakan kepentingan kemampanan dan prinsip mesra alam dalam reka bentuk dan pembinaannya.

Khairul Azizi berkata, “Taman sungai dan pensijilan hijau adalah bukti bagaimana kami membina hartanah mampan dengan menegakkan nilai ESG. Sebagai pemaju yang bertanggungjawab, kami boleh meminimumkan kesan negatif terhadap alam sekitar, sambil membenarkan pembangunan dan komuniti kami berkembang maju sepenuhnya. Kami akan terus meneroka dan memanfaatkan pelbagai sumber tenaga boleh diperbaharui untuk mencapai pembangunan karbon hampir sifar dengan mobiliti pintar, sistem pengurusan air yang cekap dan ciri mesra alam yang lain untuk menggalakkan kebolehhidupan.Satu aktiviti penanaman pokok turut diadakan dengan pengurusan kanan Boustead Properties, FRIM Incorporated dan GreenRE menanam beberapa anak pokok untuk menandakan usaha bersama mereka ke arah mewujudkan kehidupan hijau yang mampan.

Di samping itu, mereka yang menghadiri Karnival Hijau berpeluang menyertai pelbagai aktiviti seperti bengkel terarium, pameran tanaman semaian, dan bermain layang-layang antara lain.

Khairul Azizi menambah, “Karnival Hijau itu bertujuan untuk mempamerkan kepentingan alam sekitar dan komuniti dalam pembangunan perbandaran utama kami di Semenyih. Dengan menekankan nilai ESG, ia membolehkan kami menggambarkan asas pembangunan Mutiara Hills yang merangkumi perlindungan alam sekitar, menggalakkan mobiliti dan memupuk penglibatan masyarakat.Dengan kemampanan yang menjadi sebahagian daripada visi Boustead Properties tentang "Spaces, Inspired", prinsip ESG dianjurkan dalam semua aktiviti dan projeknya melalui nilai teras yang diperbaharui iaitu kreativiti, integriti dan inovasi selaras dengan perjalanan transformasi syarikat. Jangkauan komuniti terus menjadi bahagian penting dalam DNA syarikat.

Mutiara Hills terdiri daripada hartanah kediaman, komersial dan runcit, serta mudah diakses ke kemudahan pendidikan dan perubatan serta lebuh raya utama. Galeri Jualan Mutiara Hills dibuka untuk tontonan dari 10 pagi hingga 5 petang pada hari bekerja dan sehingga 6 petang pada hujung minggu. Untuk maklumat lanjut dan pertanyaan, sila hubungi 016-2141869.
0 comments: