Pertama Kali Akan Diadakan Di Malaysia TikTok Awards' People's Choice 2023 | Dunia Penuh Gosip

Pertama Kali Akan Diadakan Di Malaysia TikTok Awards' People's Choice 2023

TikTok Awards' People's Choice yang julung kali diadakan di Malaysia akan menghimpunkan nama-nama besar dalam kalangan pencipta kandungan di negara ini.Platform sosial dan video pendek utama itu dalam satu kenyataan memaklumkan, anugerah berkenaan dibuat untuk memberi penghormatan dan pengiktirafan kepada pencipta ‘luar biasa’ sehingga menjadikan TikTok sebagai medium penyebaran maklumat yang positif serta bermanfaat kepada masyarakat.

Anugerah TikTok ini adalah acara tahunan terbesar yang kita anjurkan untuk meraikan kejayaan pencipta Malaysia yang telah memberi impak besar dengan cerita dan bakat mereka yang kreatif, memberi inspirasi serta pendidikan. Bagi menjayakan anugerah ini, orang ramai boleh menunjukkan sokongan dengan mengundi pencipta kandungan kegemaran mereka di TikTok bermula dari 15 Ogos hingga 26 Ogos 2023 mengikut kategori yang dipertandingkan.

Pengguna TikTok yang menetap di Malaysia juga boleh menjadi sebahagian daripada acara terbesar kami dengan menyerahkan penyertaan anugerah mereka untuk kategori Judge's Pick. Mereka hanya perlu berkongsi kisah inspirasi sendiri di TikTok dari 30 Julai hingga 14 Ogos 2023 dengan hashtag #RoadtoTikTokAwardsMY untuk dikira sebagai penyertaan. Peserta juga akan bertanding untuk memenangi Telefon Pintar HONOR 90 (12 512GB). Maklumat lanjut tentang kempen #RoadtoTikTokAwardsMY boleh didapati di https://vt.tiktok.com/ZSL9kB5fo/.

TikTok Malaysia juga akan mengadakan sidang akhbar di Kuala Lumpur pada 15 Ogos depan untuk mengumumkan calon bagi kategori Judge's Pick serta barisan penghibur, pengacara dan hakim untuk anugerah berkenaan. Hari kemuncak TikTok Awards' People's Choice akan berlangsung pada 27 Ogos depan.

TikTok Awards' People's Choice akan menampilkan pelbagai kategori, dan calon nama besar seperti  :-1) Creator Of The Year
- @khairulaming
- @bossjames_oe
- @lawyergandhi
- @auntiepurple248
- @sallywhoo 
- @ceddyornot 

2) Rising Star of The Year
- @gastonpong
- @ikhmaln0ur
- @penceritatv
- @zarul.hafiz
- @chefdaveveganjourney
- @yuki_dance

3) Popular Creator of the Year
- @drbengee 
- @alexhkf
- @sofyank96
- @ryanbakery
- @gigicheoh
- @itsjovynn

4) Celebrity of The Year
- @aerilzafrel8
- @jannanickofficial
- @dollaofficial
- @sitinordiana84
- @hairul_azreen88
- @zizanrazak869

5) Popular Animation Account of The Year
- @yimotapir
- @upinipin.official
- @boboiboy
- @officialejenali
- @papapipi
- @official_didiandfriends

6) LIVE Creator Of The Year
- @garyislit_
- @quehaidar
- @hafizalonggs
- @wafiy_aan
- @tigerlabu
- @ervan818

7) TikTok Shop Creator of the Year
- @anaszahrin
- @tangsiewsiang
- @vicky.littlewolf
- @dapur_mahir
- @watermummy_oe
- @dearcarynn

0 comments: