Anugerah Lawak Warna 2013 Di Astro Warna | Dunia Penuh Gosip

Anugerah Lawak Warna 2013 Di Astro Warna

Selangkah lagi Astro dalam dunia seni tanah air terutama kepada pengiat seni dalam dunia komedi yg semakin mendapat perhatian dan terus dpt pujian. Bermula dengan mencari bakat pelawak dalam program Realiti Raja Lawak Astro yg kini telah masuk musim ke 7. Di teruskan pula dengan program Realiti Maharaja Lawak Mega pula yg memartabatkan otai2 dari tiga buah negara bergabung menghiburkan peminat di Malaysia.


Anugerah Lawak Warna kini telah membawa seni komedi itu sendiri ketahap yg lebih tinggi. Byk nya rancangan TV dan filem yg menggunakan journal lawk sebagai asas kepada tarikan peminat Malaysia. Moga persaingan ini menjadi satu persaingan sihat antara pengiat seni negara dah terus bertambah baik dan makin maju. Senarai kategori yg bakal di pertandingkan dalam Anugerah Lawak Warna ini dan semua di nilai oleh juri profesional. Tapi anda juga mampu membuat pemilihan dengan beberapa kategori pilihan penonton.

Anugerah Terbaik oleh Juri Profesional
1. Filem Komedi Terbaik
2. Pelakon Komedi Lelaki Terbaik (Filem)
3. Pelakon Komedi Wanita Terbaik (Filem)
4. Pelakon Komedi Lelaki Terbaik (TV)
5. Pelakon Komedi Wanita Terbaik (TV)
6. Siri Animasi Komedi TV Terbaik
7. Rancangan Komedi Hiburan Terbaik (Bersiri)
8. Siri TV Komedi Terbaik
9. Siri Komedi Kanak-Kanak TV Terbaik
10. Rancangan Komedi Hiburan Terbaik (Bukan Bersiri)
11. Lakon Layar Komedi Terbaik (Filem)
12. Lakon Layar Komedi Terbaik (TV)
13. Skrip Komedi TV Terbaik
14. Skrip Komedi Filem Terbaik
15. Pengarah Komedi Terbaik (TV)
16. Pengarah Komedi Terbaik (Filem)

Anugerah Popular oleh undian SMS
1. Pelawak Lelaki Paling Popular
2. Pelawak Wanita Paling Popular
3. Most Popular Original Viral Video Content
4. Segment Komedi Radio Paling Popular

Anugerah Khas Juri oleh Jawatan Kuasa Penganjur
1. Konsep/Idea Asal Komedi Terbaik

Tak sabar lagi nak tunggu majlis anugerah yg lain daripa lain ini dan pasti lebih penuh dengan kecerian dan komedi daripada barisan pelakon hebat. Majli anugerah yg di jangka bakal di langsungkan di Istana Budaya pada bulan Ogos. Jom kita sokong industri seni tanah air kerana kita ada ramai bakat2 yg hebat boleh di ketengahkan. Jom tgk Raja Lawak musim ke 7 setiap Jumaat jam 10 mlm di Astro Warna.

2 ulasan:

  1. Tanpa NamaOgos 16, 2013

    ZIZAN RAZAK TAK LAYAK & TAK SEPATUTNYA MENANG.TERDAPAT CIRI-CIRI LAGAK PADA DIRINYA DAN BELIAU SELALU MENYINDIR DAN MERENDAH-RENDAHKAN PELAWAK LAIN SERTA AGAK KURANG RASA HORMAT TERHADAP ARTIS LAIN WALAUPUN ARTIS YANG LEBIH SENIOR & BERPENGALAMAN DARINYA..DAN APA YANG NYATA...ZIZAN RAZAK BUKANLAH PELAWAK DAN ARTIS YANG HEBAT !!!

    BalasPadam
  2. Tanpa NamaOgos 17, 2013

    apehal ko nak marah2 ni?? ada ke zizan tu p jilat pantat mak kau.. atau adik kau.. atau kakak kau! nak marah2 org plak dah dia niiiii

    BalasPadam